HZDP-30K Zeer lage frequentie kabel testen VLF hoogspanningsgenerator

Productdetails

HZDP-30K Zeer lage frequentie kabel testen VLF hoogspanningsgenerator

Certificering

Vlf Low Frequency Hipot tester

Notities
1.Ontlaad het geteste voorwerp volledig met ontladingsstang voordat u opstart (de ontladingssstaaf met behulp van methode is: eerst ontladen met het stroombeperkende ontladingseind, dan de grondterminal). Ultra lage frequentie verbinding methode met twee booster: Bij gebruik van de booster I alleen (testspanning is 30 KV of minder), instrument controle output moet ik worden aangesloten op booster I, niet aansluiten controle output II. Wanneer de booster I en booster II in serie worden gebruikt (testspanning is 80 KV of minder), moet de output van de instrumentbesturing ik worden aangesloten op booster I en moet instrumentcontrole output II worden aangesloten op booster II, absoluut niet omgekeerd aansluiten! Anders wordt het instrument of geteste object beschadigd.
2.Gebruik de STOP-knop en ontlading door staaf sluit vervolgens de stroom als u de machines die in de hoge druk omstandigheden te staken. Anders zal het het instrument beschadigen!
3.Gelieve het volgens de het scherminstructies te bedienen.
4.It is een normaal fenomeen om kleine hoeveelheid olieramp te zien na het stimuleren van de druk, omdat de isolerende olie in de booster vol is, bovendien zal het geen invloed hebben op uw gebruik.
5.Bij het uitvoeren van 10KV kabeltest wordt een test in één fase sterk voorgesteld. De spanning bedraagt 18 KV en de frequentie 0,1Hz、0,05Hz、0,02Hz. De handleiding zei laadvermogen is de theoretische waarde, de scène 10KV kabel lengte kan bereiken 3-8 km.
6.Bij het uitvoeren van 35KV kabeltest wordt een test in één fase sterk voorgesteld. Voltage is ingesteld op 60KV (algemene vereisten)-78KV (volgens de benodigde regels) en de frequentie is ingesteld op 0,1Hz, 0,05Hz en 0,02Hz. De handleiding zei laadvermogen is de theoretische waarde, de scène 35KV kabel lengte kan bereiken 3-5 km.
7.In het geval dat de kabel te kort is (minder dan 500 meter), de capaciteit van het testobject kleiner is dan 0,1μF en de druk normaal gesproken niet kan worden opgevoerd, sluit dan 0,1μF hoogspanningscapaciteit parallel aan.
8.Keep hoogspanningsterminals nylon spin door de bovenstaande nummers aan de overeenkomstige nylon stoel, hoogspanningslijnen om goed contact te garanderen, geen contact is goed, zal het leiden tot een ontlading, verbrandde de hoge kant . Wanneer nylon terminals aangescherpt, aandacht besteden aan de intensiteit, overmatige aanscherping kan schade toebrengen aan de nylon terminals.
9.Als het is uitgerust met twee booster ultra lage frequentie: Wanneer de testspanning is 30 KV of minder, op dit punt moet booster ik alleen te stimuleren, niet aansluiten booster II. Booster nummer kan ook worden ingesteld op I + II, op dit punt booster I en II boost in serie; Wanneer de testspanning meer dan 30 KV bedraagt, moeten booster I en II in serie worden gebruikt, zie de gebruiksaanwijzing in het instructieboek voor verbindingsmethoden.
10.Laboratorium onderzoek timing, omdat DC voltage divider sampling snelheid is zeer traag, moeten zien meer dan tien cyclus, om de piek positieve en negatieve spanning te zien, de piek is de werkelijke output voltage waarde.
11.Control uitgangslijn aangesloten op de booster side air pluggen moeten worden gedraaid neerwaartse druk te trekken!
12.Recommend het gebruik van AC voeding van 220V: als je een generator te gebruiken om stroom te leveren, omdat de 0,1Hz ultra lage frequentie is gebaseerd op de macht input frequentie modulatie, hebben hogere eisen, om de generator eisen zijn: frequentie 50Hz, spanning 220V + 5%, vermogen is groter dan 5KW, de speciale eisen van de generator uitgang frequentie stabiliteit , frequentieveranderingen met de belasting (het beste gebruik van digitale frequentieomzettingsgenerator), en niet minder dan de weerstandsbelasting van 800W aan het uitgangseind van de generator worden verbonden met een macht (zoals elektrische kachel enz.), om de generatorsnelheid te stabiliseren, als de frequentie niet stabiel is, zeker geen normale booster. In het hele proces van toenemende druk, weerstand belasting moet gebruik maken van continu werk, kan het gebruik niet gebruiken zal automatisch afgesneden van de belastingsweerstand (zoals elektrische ketel, elektrische oven, temperatuurregeling schakelaar nadat het water is koken of temperatuur is bereikt, zal automatisch worden afgesneden belasting), anders zal ernstig schade aan het instrument!!!
13.Wanneer het inschakelen van de voeding lamp niet licht of geen scherm display, de verzekering buis kan worden verbrand, voor een veiligheidsbuis is goed, zijn we uitgerust met 10 verzekering buis stand-by.
Waarschuwing: in de kabelspanning bestand tegen de test, moet de kern draad en de isolerende laag van de fysieke scheiding, niet met de andere items die in het bovenstaande, anders zal de hoogspanningsontlading veroorzaken, schade aan het instrument!!!

0,1Hz ultralaagfrequent hoogspanningsgenerator

I.Ultra-Low Frequency Producten en selectie van het

1、0,1Hz -30KV Ultra-low frequency high voltage generator

Tabel 1

Model

Nominale spanningen

Laadcapaciteit

Fuse

Gewicht

Nuttig

VLF-30/1.1

30kV

(piek )

0,1 Hz ≤1,1 μF

10a

Bediening :6kg

Body Boost :30kg

10KV-kabels、Generator

0,05 Hz≤2,2 μF

0,02 Hz≤5,5 μF

2、Hoe de geschikte producten te kiezen voor de test
Zorg ervoor dat de capaciteit van testproducten lager is dan de capacitance van het instrument. De golfvorm zal van invloed zijn als de capaciteit van testproducten te klein is en het instrument normaal gesproken niet kan worden uitgevoerd wanneer het lager is dan 0,05μF. 0,1μF condensator parallel aan de hulpuitvoer. Hieronder is capaciteit van een instrument voor uw referentie.
Enkele relatief vermogen van verschillende generator
Tabel 2Thermische kracht

Waterkracht

Generator capaciteit

(MW)

200

300

600

85

125-150

300

400

Enkele relatief

vermogen(μF)

0.2-0.25

0.18-0.26

0.31-0.34

0.69

1.8-1.9

1.7-2.5

2.0-2.5

Vermogenscapaciteit van single-core XLPE geïsoleerde kabel (μF/km)


Tabel 3


Capaciteit μF/Km

Spanning (kV)

10

0.15

0.17

0.18

0.19

0.21

0.24

0.26

0.28

0.32

0.38

-

35

-

-

-

0.11

0.12

0.13

0.14

0.15

0.16

0.17

0.19

Transversale

gebied (cm²)

16

25

35

50

70

95

120

150

185

240

270

4、Products test de huidige schattingsmethode
Formule :I=2π fCU
II.Theorie van ultra-lage frequentie Diëlektrische Sterkte Test
Ultra-Low Frequency Dlectric Strength Test is de alternatieve manier voor power frequency voltage weersta test. zoals we weten, is het nodig enorme capaciteit testen transformator of een resonerende transformator voor de macht frequentie spanning bestand tegen test tot grote generator, kabels etc als gevolg van grotere elektrische capaciteit van isolerende laag . De enorme apparatuur niet alleen omvangrijk, maar ook duur en niet geschikt voor gebruik. De elektriciteitssector doet een test om de problemen op te lossen. volgens theorie en testresultaat uit binnen- en buitenland, kan 0,1Hz ultra-lage frequentiespanning deze problemen oplossen en het voordeel is niet alleen dezelfde testresultaten, maar ook de afmetingen van het instrument is klein en aanzienlijk verminderd het gewicht van het . De capaciteit van het is 1/500 van traditie manier. Sterk vereenvoudigen testprocedures, Dat is de reden waarom vaak gebruikt in de ontwikkelde landen, China 's ministerie van elektrische energie vertrouwen Wuhan hoogspanning onderzoeksinstituut aan het opstellen van " 35Kv en onder XLPE geïsoleerde stroomkabel ultra-lage frequentie (0,1Hz) spanning weerstaan testmethoden 'voor het bevorderen van deze aanpak. Het instrument is ontwikkeld volgens China's gemaakt van deze behoefte. Het kan op grote schaal worden gebruikt in de kabel, grootschalige hogedruk roterende motor, macht condensatoren in AC spanning weerstaan test.
III.Products Introductie
Dit product combineert de geavanceerde technologie van moderne digitale conversie, volledig computerbesturing, geautomatiseerde boost, buck, meting en bescherming. menselijke interventie kan verzorgd tijdens de automatische step-up proces , net voordeel omvat volledig elektronische, kleine maten en licht gewicht, groot scherm LCD (duidelijk en intuïtief ) , printer output testrapport , gemakkelijk te gebruiken . ontworpen om volledig te voldoen aan de normen van de energie-industrie .mechanische aanpak worden op grote schaal gebruikt voor modulatie en demodulatie ultra-lage frequentie signalen, maar geen standaard sinusgolf, een fout van het meten en vonk ontladen in hoge druk deel etc, de producten kunnen overwinnen de tekortkoming van boven en de volgende functies moeten in het bijzonder aangeven:
Gegevens van stroom en spanning worden rechtstreeks verkregen door de bemonstering van hogedrukzijde en het is waar en nauwkeurig. Overspanningsbeveiliging: het instrument wordt binnen 20 ms tot bescherming uitgeschakeld wanneer de uitgangsspanning de grenswaarden van de instelling overschrijdt.
Over-current bescherming: ontwerp voor dubbele bescherming van hoog- en laagspanning, downtime bescherming kan nauwkeurig worden ingesteld in hoge druk kant. Afsluiten tot beschermingstijden is binnen 20 ms wanneer de stroom van laagspanningszijden de gereageerde stroom overschrijdt.
High-voltage output protection weerstand ontwerp in het lichaam boost en het is niet nodig om extra weerstand van buitenaf.
Closed-loop negatieve feedback controle circuit van hoge en lage spanning.
IV.Technische parameter
1、output nominale spanning , tabel 1 ter referentie
2、outputfrequentie :0,1Hz、0,05Hz、0,02Hz
3、loadingscapaciteit : Tabel 1 ter referentie
0,1 Hz maximaal 1,1 μF
0,05 Hz maximaal 2,2 μF
0,02 Hz maximaal 5,5 μF
4、nauwkeurigheid :± (3% van de volledige schaal +0,5 KV)
5、voltage golfvorm vervorming :≤5%
6、conditie : binnen, buiten; temperatuur : -10°C∽+40°C;vochtigheid :≤85%RH
7、vermogensvoorziening :AC50 Hz, 220V ±5%
8、krachtzekering : Tabel 1 ter referentie

V.-instrumentenstructuur
1、paneeldiagram

图片1.pngd.png

Tabel 1

Specificatie:
(1)"grond ":grondterminal , gebruikte verbinding met de aarde .
(2)"control output":output multi-core sockets , gebruikt met input multi-core socket van body boost.
(3)"contrast ":contrastaanpassing voor LCD
(4)"Functiesleutel ":d isplay promptbalk komt overeen met locatieaanwijzing
(5)"AC220V":p ower input , fuse insider
(6)"power switch ":indicator insider.
(7)"printer ":voor testrapport
(8)"LCD-scherm ":d isplay testgegevens .
2、body boost diagram

图片1.pngc.png

Tabel 2
VI.How To Operation
1、connectiemethode

图片1.pngb.png

Tabel 3 (verbindingsdiagram)
Specificatie:
Met dit product is uitgerust met twee speciale willekeurige lijnen en u aansluiten volgens tabel 3, vermogen met AC 50Hz/220V.
2、operation sequentie
(1) aan-stroom: houd er rekening mee dat de testproducten volledig ontladen zullen zijn wanneer de machines worden ingeschakeld en eerst op de stopknop drukken wanneer de machines op de boostprocedure staan en vervolgens de aan/uit-schakelaar gebruiken .
Het instrument treedt in tabel 4 interface beperking bij het inschakelen van de machine nadat u klaar bent met het aansluiten, zorg ervoor dat het instrument is uitgeschakeld wanneer u verbinding of steken of niet gebruik van het instrument .controleer eerst de zekering van het stopcontact als er geen display in het scherm .
(2) Gedefinieerde parameterinstellingen

图片1.pnga.png

主菜:Hoofdmenu

???验频:Testfrequentie instellen
?验电压:Testspanning instellen
???电压???
???电???
Testtijden instellen验时
启验电压:Start testspanning
Tabel 4(interfacebeperking )
U de testfrequentie, spannings- en beschermingswaarden van overschrijdingsdruk in de hogedrukzijden, beschermingswaarden van bovenspanning, testtijden enz. Drie frequentieopties : 0,1、0,05、0,02 . het is de frequentie van de instrumentuitvoer en de eenheid is Hz De testspanning is van 10KV naar nominale waarden (stel de testspanning niet onder de 10KV). Het instrument zal niet meer stimuleren wanneer het op de instellingswaarden en handhaaft amplitude output van sinusgolf in deze piekwaarde.
De beschermingswaarden van spanning zijn van 0 tot nominale waarde en eenheid is kV. Het wordt aangegeven de piekwaarden van testproducten .het instrument zal automotive afsluiten van de output wanneer de spanning is hoger dan de instelling. Onder normale omstandigheden worden de spanningsbeschermingswaarden hoger ingesteld dan de testspanning 4KV.
De beschermingswaarden van stroom zijn van 0 tot nominale waarde en eenheid is mA. Het wordt aangegeven de huidige piekwaarden van testproducten .het instrument zal automotive afsluiten van de output wanneer de stroom is hoger dan de instelling.
Tijden instelling is van 0-60 minuten en het is aangegeven de testtijden, eenheid is minuten.
Boven spanning, valuta is piekwaarden, testgegevens van instrument Weergave en spanning, valutagegevens in het testrapport pieken allemaal Waarden.
Verplaats de cursor om "start testspanning "en bevestigde het voer dan in onder Tabel 5 boost interface.

图片1.png0.0001.png

正升压请稍后:Boost nu, wacht even
电压:Spanning
电:Actueel
计时: Timing
Tabel 5(boost )
Automotive boost Het instrument gaat in boost status wanneer klaar zelf controle succes. Het zal enkele malen duren om de spanning de instelwaarden te bereiken. Het instrument wordt

spanningsuitvoer en voer start-interface als u op de stopknop drukt wanneer de boostprocedure.
Tabel 6 wordt weergegeven in de interface wanneer de boostwaarden dicht bij het instellen van waarden liggen

图片1.png0.01.png

正升压请稍后:Boost nu, wacht even

电压:Spanning 电:Stroom
计时:Timing
按微电压:Spanning aan te passen door op op- en neertoetsen te drukken
按确启计时:Start timing door op de knop bevestigen te drukken
Tabel 6
Druk op de "aan en uit ";knop voor 1 seconde en pas de spanning dan druk op de knop bevestigen, Figuur 7 verschijnt, instrument starttijd, het instrument zal beginnen timing en het testrapport zal uitprinten wanneer het klaar is . Terug naar het startscherm, na het uitschakelen van de afschakeling voor het begin van de volgende meting.

图片1.png图0.1.png

Tabel 7

Een andere vn-normale stop is overspanning bescherming afsluiten, over de huidige shutdown. De tip-interface verschijnt wanneer het instrument stopt. U de spanning of stroom opnieuw instellen om de volgende meting te starten.
VII.Ultra-low frequency strength test van kabels
1、s moet ervoor zorgen dat alle aansluitapparatuur van testproducten wordt afgestoten van de kabel van testproducten.
2、scheids kabel isolatiebestendigheid test door 10000V Megger test items en registreerde de testwaarden.
3、test spanningspieken :Umax=3Uo, Uo is een nominale werkspanning tussen kabelgeleider-grond of metalen schild, bijvoorbeeld, nominale spanning 10KV kabel, single-phase nominale spanning
Uo:Uo=10/√3kV
spanning piekwaarden van de test is :Umax= 3Uo
=3×10/√3kV
=√3×10kV
=17.32kV
4、testtijden :3 minuten
5、test afzonderlijk . Kabelcondensator waarden van testproducten zijn binnen het instrument laden vermogen. Druktest kan op dezelfde tijdstippen werken via driefaselijnen in de kabel.
6、 het instrument verbinden met de kabel van de testproducten door speciale flexibele verbindingskabel (accessoire) volgens tabel 8. Power on the instrument and finished setting the test frequency , times,voltage, over-voltage protection values in the high-pressure sides, over current protection values then start boost test .please let let op the high-pressure feedback circuit and checking if there are un-normal sounds in the cable of test products .you can record test times and test voltage when boost to test voltage .
7、Het instrument zal showdown automotive als de testtijden klaar zijn en de producten slagen voor de druktest als er storende ontlading gebeurt .
8、please stop het instrument boost, macht uit de machines als er een aantal problemen, zoals de huidige vn-normale vergroten, spanning instabiliteit , ongewone geur, rook of ruis of flash branding verschijnselen in de test producten kabels gebeurd in de boost en druk procedure .dan controleren . De druktest is defect als het door de kabelisolatie zwak deel van testartikelen. U het opnieuw testen als u bevestigt dat het door de vochtigheid of vuile oppervlakte.
9、 moet de druktest opnieuw doen als het instrument door de redenen behalve de kabelisolatiedefecten over de huidige bescherming heen is.

图片1.png电路1.png

Tabel 8

meting van verbindingsdiagram in één fase
VIII.Ultra-Low Frequency Strength Test van Large Scales High Voltage Generator
De generator testmethode is vergelijkbaar met de bovenstaande kabel test en hieronder is het verschil:
1、de test kan worden uitgevoerd tijdens de overdracht van grote reparaties, gedeeltelijke vervanging van wikkeling en andere conventionele tests . 0,1Hz Ultra-Low Frequency High Voltage Generator is effectiever om generator eindisolatie defecten dan andere instrument te testen. de reden is dat in frequentiespanning, als gevolg van uitstroom van de bar capacitieve stroom stroomt door de isolatie in de buitenlaag van de halfgeleider anti-corona veroorzaakt door een grotere spanningsval, waardoor isolerende staaf einde van de lijnspanning vermindert de druk op ; terwijl in de ultra-lage frequentie gevallen, deze condensator stroom is sterk verminderd, en de halfgeleiderlaag op de anti-corona spanning daling is sterk verminderd, het eindigt op een hogere spanning isolatie, gemakkelijk te vinden gebreken.
2、verbindende methode : afzonderlijk testen , waren de proefpersonen vergelijkbare druk , tabel 9 ter referentie .
3、ste spanningspieken worden hieronder berekend ,
Umax=√2βKUo
Umax : piekwaarden (kV)van 0,1Hz testspanning
β:equivalente coëfficiënt in 1HZ EN 50HZ, nemen we 1.2 volgens de eis van onze procedures .
K:algemeen sprekend 1.3∽1.5 gewoonlijk 1.5
Uo :nominale spanning(kV) van stator wikkeling van de generator
Voorbeelden: Generator nominale spanning is 13,8 kV,
Ultra-lage frequentie testspanning piekwaarden:
Umax=×1,2×1,5×13,8≈35,1(kV)
4、test tijden is volgens instructie ,
5、De druktest van de kabelisolatie wordt doorstaan als er tijdens de perstest geen ongewoon geluid, geur, rook- of instabiliteitsgegevensdisplay etc. Let volledig op de status van het isolatieoppervlak voor een beter begrip van de isolatieomstandigheden.
Vooral voor luchtgekoelde tot, Ervaring die apparaten kan ontdekken door het toezicht op het uiterlijk niet weerspiegelt de generator isolatie is niet een normaal fenomeen, zoals het oppervlak van corona-ontlading

图片1.png电路.png

Tabel 9 meting van de stator van een aangesloten lijngrafiek
IX.Ultra-Low Frequency Strength Test van power capacitor
Test werking methode is vergelijkbaar met het bovenstaande, Tabel 10 is de verbindingsweg voor u referentie, u het instellen van de testspanning en tijden volgens de instructie.
Uitgangsregeling Hoogspanningsoutput

图片1.pngoooooo.png

Condensator

controlebooster
Tabel 10 meetcondensatorbedradingsdiagram
X.Notities
1、De booster die in het instrument wordt gebruikt, is niet toegestaan voor een ander gebruik.
2、Neem contact op met de fabriek voor reparaties als het instrument defect raakt
en open het niet alleen.
3、Voorsteken, dient u de testproducten volledig te ontladen door
ontladingsstang na het uitschakelen van het instrument .
4、Lease de testproducten volledig met ontladingsstang vóór
macht op de instrumenten .
5、Lease de testproducten volledig met ontladingsstang vóór
druk elke keer op de boostknop .
XI.Verpakkingslijst
1、0,1Hz/30KV-besturingselement (1pcs)
0,1 Hz/30KV booster (1pcs)
0,1Hz/30KV shunt condensator (1pcs)
30KV hoogspanningsuitvoerlijnen (1pcs)
Shunt capaciteitshoogspanningskabels (1pcs)
Speciale bedieningskabels (1pcs)
Hoogspanningslijnen (1pcs)
Gronddraad (1pcs)
9、Ontladingsstaaf (1pcs)
10、Power zekering (10pcs)
11、Papier (1pcs)
12、Instruction manual (1pcs)
13、Factory-certificering (1pcs)
14、Factory inspectierapport (1pcs)

Onderzoek

You Might Also Like